Nieuws

19 november 2020

Eerste kandidaten regio Stedendriehoek/Noord Veluwe krijgen praktijkverklaring

Met trots kunnen we vertellen dat we gisteren de eerste 11 kandidaten uit de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord Veluwe een praktijkverklaring mochten overhandigen. De praktijkverklaring is uitgegeven door Aventus en geldig in heel Nederland. Voor een aantal kandidaten is dit het eerste diploma dat zij ooit gehaald hebben. Wij zijn enorm trots op hen!

Praktijkleren

Vorig jaar zijn we gestart met de pilot praktijkleren. Praktijkleren is onderdeel van pijler ‘Scholing van perspectief’ en van de ‘Doe Agenda’ vanuit FactorWerk. De pilot is bedoeld voor werkzoekenden en werkenden zonder startkwalificatie voor wie het behalen van een volledig mbo diploma (inclusief entreeopleiding) of een mbo certificaat vooralsnog niet haalbaar lijkt. Voor de vakvaardigheden die je als kandidaat opdoet in de praktijk bij een erkend leerbedrijf krijg je een praktijkverklaring.

Binnen KonnecteD hebben we dit praktijkleren gekoppeld aan onze werkleerroutes, waarbij we de inhoud samen met werkgevers vormgeven. We bedanken ook de betrokken partijen SBB, Zone College, Aventus, FactorWerk en Werkstap voor onze prettige samenwerking!