Nieuws

15 juni 2020

Een baan om trots op te zijn

Sinds een paar maanden werkt Marlinda, naast haar baan bij de gemeentebalie van Olst-Wijhe, als medewerker bij Abbott. Elke ochtend komt ze naar de Veerweg en digitaliseert zij documenten voor het gezondheidszorgbedrijf, samen met haar vijf collega’s. Mischa Gijselhart van KonnecteD ging met haar in gesprek.

Marlinda: “Dit werk kwam gewoon op mijn pad! Ik werkte in de ochtend al bij KonnecteD in Deventer, en ’s middags bij de gemeente Olst-Wijhe. Maar de afstand vond ik vervelend. Ik woon in Olst, en dan is het veel heen-en-weren.” Ingrid Dalhuisen, accountmanager bij KonnecteD, werkt veel op het gemeentehuis en had Marlinda in het vizier. “Toen ik bij Abbott op bezoek was en hoorde van deze plek, moest ik meteen aan haar denken. Het leek haar heel leuk, en ook Abbott was enthousiast over het CV van Marlinda.”

Inge Leferink, begeleider bij Abbott, beaamt dat. “Ingrid is zo’n drie/vier keer per jaar bij ons om even bij te praten. Ik vind het belangrijk om contact te houden, omdat Abbott ook de medewerkers met een arbeidsbeperking een kans wil bieden. Toen we het CV van Marlinda zagen, wisten we meteen dat ze hier wel zou passen.” Marlinda: “Ik zit in een leuk team, we kunnen erg met elkaar lachen. Als de sfeer gezellig is, ben ik blij. En het werken bij Abbott maakt me best trots, het is een belangrijk bedrijf. Ze maken medicijnen waardoor mensen meer uit het leven kunnen halen.”

Door de Coronacrisis werkt alles nu wel even anders dan normaal. De medewerkers zijn in groepjes verdeeld en werken via een speciaal rooster. Zo zijn er minder mensen tegelijk aanwezig en voldoen we aan alle richtlijnen. Er zijn specifieke looproutes en overal staat desinfecterende gel. “Bij de balie van de gemeente Olst – Wijhe ben ik per 1 juli weer aan het werk, omdat het gemeentehuis weer zal openen voor bezoekers. Met mijn consulent Ed (le Febre, red.) heb ik elke week even telefonisch contact over hoe het gaat. Dat is fijn.”

Als tip wil Marlinda andere mensen meegeven dat ze vooral zelf initiatief moeten nemen. “Laat zien wat je ervaring is en wat je wil. Als mensen je zien komt het vanzelf op je pad!”