Nieuws

29 maart 2023

Diversiteit en sociaal ondernemen in het DNA

KonnecteD en Parantion werken al sinds 2005 samen op het gebied van personeel. Niet alleen als het gaat om het invullen van vacatures; ook wat betreft sociaal ondernemen zijn de partijen een verrijking voor elkaar. Parantion biedt een vertrouwde plek om te ontwikkelen, KonnecteD biedt waardevolle krachten en begeleiding. En extra menskracht is nodig, want de ontwikkelaar van e-portfolio’s voor programmatisch toetsen en talentontwikkeling heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt.

 

“Cliché, maar we zijn ooit begonnen op een zolderkamer”, aldus Roel Smabers, directeur van Parantion. “We richtten ons toen al vooral op medisch onderwijs. In die branche is het van groot belang dat je bij studenten en professionals op hun kwaliteiten kunt vertrouwen. Het digitaal vastleggen van voortgang in ontwikkeltrajecten heeft een enorme vlucht genomen. Niet alleen wat betreft het inzichtelijk maken van (eind)cijfers, maar juist de tussentijdse ontwikkeling van vaardigheden en resultaten. EPA’s worden dat ook wel genoemd; Entrustable Professional Activities. Inmiddels zetten we onze specialistische kennis op dat gebied wereldwijd in.”

 

Erkende ontwikkelplek

Parantion groeit hard. Personeelsbeleid vraagt daarom blijvend aandacht. Er wordt veel samengewerkt met stagiairs en/of studententeams, zowel binnen de regio als daarbuiten. Werken vanuit huis (of een andere plek binnen de EU) is daarbij meer regel dan uitzondering.

Met KonnecteD is er al sinds 2005 een nauwe samenwerking. Lies Philippo, accountmanager KonnecteD: “Parantion is een erkend leerbedrijf en biedt voor onze kandidaten al jaren een vertrouwde ontwikkelplek. Op allerlei gebieden, van programmeur tot horecamedewerkster. Zoals Jacqueline op dit moment; zij verzorgt hier de lunch voor de medewerkers.” “Je hebt het naar je zin, toch Jacqueline?” checkt Lies, terwijl Jacqueline de broodjes uitserveert. “Eerlijk gezegd is dit precies wat ik zocht. Ik word hier niet anders behandeld dan de anderen, ik voel me echt een onderdeel van het team”, antwoord Jacqueline breed glimlachend.

 

Intrinsieke motivatie en goede begeleiding

Lies: “De ene kandidaat heeft meer begeleiding nodig dan de ander. Die bieden wij vanuit KonnecteD, vaak in de vorm van een jobcoach.” Roel vult aan: “Iemand op zijn gemak stellen en opnemen in de ‘Parantion-familie’ is het meest belangrijk. Iedereen hier heeft gelijke kansen op (werk)geluk. We vinden het belangrijk dat diversiteit en eigenheid van individuen wordt gerespecteerd. Daar doen we geen extra moeite voor, maar gebeurt intrinsiek. Een groot deel van de begeleiding pakken wij daarom gewoon zelf op. Indien nodig, is KonnecteD vlakbij. Maatschappelijk betrokken en zo divers als mogelijk is bij ons heel gewoon, maar misschien mogen we daar ook wel een beetje trots op zijn.”