Nieuws

19 september 2019

Dit werk past Berry als een jas

Berry Westervoorde (62 jaar) werkt sinds een paar maanden als verkeersbegeleider bij bouwbedrijf Van Wijnen. Door zijn ervaring bij de bouw van de Stadspoortgarage, maar vooral als scheidsrechter in het voetbal, kan hij het verkeer als geen ander reguleren. Door op rustige tijden ook andere taken aan te pakken, is hij inmiddels onmisbaar op de bouwplaats in de Smedenstraat. “De combinatie van taken is het leukst. Ik weet ’s ochtends op de fiets nooit wat me die dag te wachten staat!”, vertelt Berry enthousiast.

“Berry is echt iemand die ontzorgt”, vertelt Hans Koolhof, bedrijfsleider van Van Wijnen. “We leerden hem kennen tijdens het project van de Stadspoortgarage. Dat was nog vanuit een Social Return afspraak, waarmee een werkgever verplicht is om mensen aan te nemen die wat verder van de arbeidsmarkt staan. Berry deed toen zulk goed werk, dat we hem nu weer wilden hebben. We zetten hem in eerste instantie in als verkeersbegeleider, maar hij doet veel meer voor ons.”

Ook uitvoerder Berend Jan is erg te spreken over Berry. “Je hoeft niet ver te kijken om te zien dat er logistiek nogal wat mis kan gaan in zo’n krappe binnenstad. Er komt hier soms van zeven kanten verkeer aan, van auto’s tot groot transportverkeer. Berry draait er zijn hand niet voor om. Hij kent bijna iedereen en is altijd in voor een praatje. Hij is bekwaam, kent het project en is niet beroerd om zaken aan te pakken.”

Plezier is de basis van succes!
Berry hoort dit alles met een trots gezicht aan, en voegt toe: “Plezier is de basis van succes! Je komt binnen in een bestaand team, waar je toch een beetje je weg in moet vinden. Maar ik kwam echt in een warm bad, de samenwerking is hier perfect. Als scheidsrechter in het voetbal heb ik geleerd de touwtjes in handen te nemen en overwicht te houden. Verkeersbegeleiding paste me daarom meteen als een jas. En als er even geen transport komt, ga ik niet in een hoekje zitten wachten. Dan loop ik de bouw op en kijk waar ze me kunnen gebruiken.”

De diversiteit in de bouw maakt het werk leuk
Hans: “Dit is precies de reden waarom wij graag met Berry werken. De werkzaamheden op de bouw zijn divers en je moet van aanpakken weten. Soms ruim je op en breng of haal je materiaal. Maar ook het weghakken van beton of klein zaagwerk komt voor. Je werkt met zoveel verschillende vakmensen aan een project. Juist die diversiteit maakt het werk leuk. Je voelt je onderdeel van het bouwproces en zet samen echt wat neer. Over vijf jaar loop je hierlangs en denk je: “Hier heb ik toch maar mooi aan meegewerkt!”

Net dat stapje extra
Het werk in de bouw is bij uitstek geschikt om mensen vanuit de Participatiewet weer op gang te helpen in hun zoektocht naar werk. Deventer Werktalent helpt daarbij, bijvoorbeeld bij het behalen van benodigde diploma’s of certificaten. Accountmanager Froukje Witteveen is erg blij met de inzet van Van Wijnen. “Hans en ik werken al jaren samen en hebben regelmatig contact. Het is zo’n leuke branche om in te werken en Van Wijnen doet echt dat stapje extra voor onze mensen.”

Contact
Wil jij ook eens in gesprek over de mogelijkheden voor jou in de bouw? Neem dan contact op met Froukje Witteveen via froukje@deventerwerktalent.nl

konnected