Nieuws

28 september 2020

Deze samenwerking brengt mensen samen

In de Buurt Deventer schreef een artikel over onze samenwerking met Mijn Pizza Oven, lees het hieronder.

 

Het familiebedrijf van Lisa en Teun, mijnpizzaoven.nl is ontstaan uit een gezamenlijke passie voor koken, bakken en samen zijn met vrienden en familie. Maar ook de wens om sociaal te ondernemen. Voor het produceren van de ovens gingen ze een samenwerking aan met werkleerbedrijf KonnecteD. “Dit past bij ons”, vertelt Lisa. “KonnecteD biedt een leer/werkplek voor mensen en ze zorgen ervoor dat mensen vooruit komen.”

 

Als grapje begonnen

Lisa en Teun houden beiden erg van bakken en koken. Lisa komt uit een bakkersfamilie, haar moeder werkt bij een biologische bakkerij. Samen kwamen ze op het idee om een pizzaoven te ontwerpen. “Aan de keukentafel maakten we als grapje een schets van een pizzaoven. Via zijn werk voor de gemeente kwam Teun in contact met mensen die werken via de sociale metaalwerkplaats Sallcon van KonnecteD. Zij maakten een prototype van de oven. Zo zijn we begonnen”, vertelt Lisa.

 

Samenwerking met KonnecteD

Het stond voor Lisa en Teun vast dat als ze een bedrijf begonnen, dat ook op een manier zou gaan die bij hun past. “Een samenwerking met KonnecteD past bij ons”, vertelt Lisa. “De pizzaoven is uit liefde ontstaan om buiten te zijn en samen te koken. Dat is echt iets wat ik heb meegekregen van mijn familie. Zij zijn allemaal graag buiten en houden van koken en bakken. Teun heeft dat ook, hij houdt van bakken en maakt bijvoorbeeld ook zelf het pizzadeeg.”

Teun en Lisa zijn erg te spreken over de samenwerking met Konnected. “We hebben een hele goede samenwerking met de mensen op kantoor en in de werkplaats. Er is veel knowhow bij de mensen die werken in de metaalwerkplaats. Ze weten veel en denken heel goed met ons mee.” August Anindjola bijvoorbeeld werkt bij de metaalafdeling van Sallcon. Hij last de pizzakachels in elkaar. Dit kost zeker 1,5 uur per kachel!

 

Werk uit handen

Volgens Lisa heeft de samenwerking tussen mijnpizzaoven.nl en KonnecteD veel mooie aspecten gebracht. “Hebben we nieuwe ideeën, dan denken de mensen op de werkplaats mee. En ze komen geregeld met suggesties waar wij nog niet aan gedacht hebben. Maar ze kijken ook hoe je verantwoord met materiaal om kan gaan en zo weinig mogelijk materiaal in de productie verliest. “Bovendien”, vertelt Lisa”, zit er een fantastische tekenaar. Stel, wij hebben een idee, dan krijgen we een fantastische 3D tekening terug.”

Voor het verzenden van de ovens werken Lisa en Teun behalve met KonnecteD ook samen met Cycloon. Cycloon Post & Fietskoeriers is een sociale en duurzame postbezorger en koeriersdienst. “Eerst sjouwden we zelf al die grote pakketten. Nu nemen zij ons veel werk uit handen. Dat is echt heel fijn.”

 

Niet altijd pizza

Of er bij Teun en Lisa nu ook altijd pizza op tafel komt? “Nee, zeker niet”, vertelt Lisa, we zetten ook wel ovenschalen in de pizzaoven met bijvoorbeeld zoete aardappel en pompoen of we bakken een biologische kip. Ook heeft Teun ervoor gezorgd dat we nu vis kunnen roken met de oven.”

En de klanten? Daar krijgen ze leuke reacties van. “Zo horen we geregeld dat mensen het fijn vinden dat ze een pizzaoven hebben gekocht bij een bedrijf wat eerlijk produceert”, vertelt Lisa. “Daarnaast vinden wij het weer fijn dat we weten wie er bijvoorbeeld achter het lasapparaat zit. Deze samenwerking brengt mensen samen.”