Nieuws

2 maart 2023

De KonnecteD route van Kimberly

Kimberly loopt nu zo’n anderhalf jaar op de KonnecteD route. Haar consulent Lis loopt met haar mee en staat naast Kimberly in haar proces. Samen kijken ze naar wat de mogelijkheden zijn, wat niet kan én wat wel kan. Inmiddels lijken ze op het laatste deel aangekomen en kijken ze terug op de groei die Kimberly al heeft doorgemaakt.

 

Waar het begon

Lis, consulent KonnecteD: “Toen Kimberly 1,5 jaar geleden bij me kwam was ze heel erg op zoek naar zichzelf. Ze had een wat mindere ervaring gehad met een hulporganisatie en wist niet zo goed waar ze moest beginnen. Ze had net een doelgroep indicatie gekregen en ze was eigenlijk nog niet aan werk toe.”

 

Werkfit als eerste stap

Kimberly: “Na overleg met Lis kon ik beginnen in het Werkfit traject bij Jaap Schurink. Al had ik aan hem echt een fijne leidinggevende waar ik goede gesprekken mee voerde, zat ik daar niet op mijn plek. Het lukte me gewoon niet. Na overleg bleek dat het traject Bewegen Werkt misschien een betere match zou zijn.”

 

Bewegen Werkt

“Dat was een goede overstap! Elly Borgers was daar begeleider van de groep. Daar heb ik echt heel veel geleerd. Het ging niet alleen over sport, maar vooral over mezelf, mijn gedrag, andermans gedrag en hoe daar mee om te gaan. Ik leerde over voeding, beweging en vooral ‘beter in mijn vel zitten’. Daar heb ik de rest van mijn leven wat aan. We hadden echt een hele fijne groep, met een aantal heb ik nog steeds contact.” Elly: “Super dat Kimberly dat zo voelt, want dat is de essentie van wat we doen. Beweging is het middel, het doel is verandering van levensstijl en mindset. Toen Kimberly bij ons binnen kwam was groepswerk nog niet haalbaar. Prikkels van anderen hadden veel effect op haar, dus startten we met wandelingen 1-op-1. Heel voorzichtig werd dat een groepje van 3 en konden we langzaam gaan uitbreiden richting training. Daar gingen we eerst een paar keer kijken voordat het meedoen begon. Stapsgewijs groeide Kimberley in het traject, ze heeft echt een mooie ontwikkeling doorgemaakt.

 

Tekst gaat verder onder de foto

 

Werk nog geen optie

Na het afronden van Bewegen Werkt gebeurde er in de thuissituatie van Kimberly het e.e.a. waardoor (ondanks de groei in haar ontwikkeling) de stap naar werk nog geen haalbare optie bleek. Lis nam contact op met de praktijk ondersteunend huisarts (POH) en samen bespraken ze de mogelijkheid voor het pilottraject ACT. Dat project biedt ondersteuning aan mensen met een psychische kwetsbaarheid en zetten mensen weer in hun kracht. Samen met Lis maakte Kimberly een plan van aanpak.
“Lis: op dit punt hadden Kimberly en ik best even een pittig gesprek. Er moest wat gebeuren om te zorgen voor een keerpunt. Dat kan wat confronterend zijn, maar het brengt wel de belemmeringen boven tafel. Gelukkig pakte Kimberly hem heel goed op en konden we daardoor grote stappen maken. Ik ben echt heel trots op hoe goed ze zich heeft leren open stellen.” “Dat was inderdaad even heftig, zegt Kimberly lachend, “maar eerlijk gezegd had ik die schop onder mijn kont wel even nodig.”

 

Aan de slag!

Na een eerste poging in een LKS-baan (startbaan) bij Circulus, bleek dat deze plek fysiek een te grote opgave was voor Kimberly. Omdat ze in het verleden ervaring had opgedaan in de facilitaire dienstverlening, maakte ze de stap naar de Werkleerroute Schoonmaak. Daar frist ze haar vakkennis over de facilitaire wereld op, leert ze werknemersvaardigheden en kan ze echt werken aan de weg naar een baan. In de Werkleerroute krijgt ze begeleiding van jobccoach Karin en is er dagelijks contact met haar leidinggevende Danielle.

 

Toekomst met vertrouwen tegemoet!

Danielle: “Doordat Kimberly in het verleden ervaring heeft opgedaan in de facilitaire dienstverlening is de stap naar deze werkleerroute voor haar het meest logisch. Ze heeft al basiskennis die we kunnen uitbreiden en actualiseren en daarnaast werken we aan de werknemersvaardigheden. Ze doet het tot nu toe echt hartstikke goed en over drie maanden mag ze naar een plek bij een werkgever. Ik heb alle vertrouwen dat ze dat fantastisch gaat doen. Karin blijft voorlopig naast haar staan als jobcoach en ook Lis blijft aangehaakt. Zo kan ze met vertrouwen de toekomst tegemoet!”

 

Bekijk de visuele route