Nieuws

4 juni 2021

De dag van de coach – Judith en Marjorie vertellen over hun mooie werk

Judith Brouwer – Werkcoach

Judith Brouwer is werkcoach bij KonnecteD. Ze helpt medewerkers bij hun ontwikkeling en het verbeteren van de werknemersvaardigheden. Naast reguliere trajecten is ze ook verantwoordelijk voor de werkleerroute Techniek. Door haar ervaring weet Judith dat coachen maatwerk is. En dat is nou net wat Judith het liefst doet.

’’Ik vind het fijn om met de kandidaten te werken. De meesten zijn altijd zichzelf en heel erg open. Om mensen op hun gemak te stellen deel ik zelf ook altijd veel. Ik neem echt de tijd voor een goed gesprek. Dat zijn heus niet altijd zware gesprekken. Met humor krijg je veel voor elkaar!

Ik zit letterlijk én figuurlijk in het midden van KonnecteD. Ik schakel veel met werkleiders, consulenten, ambulant begeleiders en natuurlijk de kandidaten zelf. Ik behandel iedereen gelijk en hou van direct communiceren, ook naar de kandidaten toe. Zij verdienen dat respect. Ja=ja, maar ook nee=nee is soms onvermijdelijk.

Als iemand het niet naar zijn zin heeft op de werkplek ga ik in gesprek, want werkplezier is heel belangrijk. Ik kijk altijd samen met de kandidaat naar hoe we het plezier weer terug kunnen halen. Af en toe trek ik mijn werkschoenen aan om mee te werken en te ervaren wat de kandidaat ervaart. Dat vinden de medewerkers leuk. En soms grappig, want ik weet bar weinig over techniek haha. Gelukkig hebben de kandidaten de kennis wel en vinden ze het leuk om mij wat te leren. Zo blijven we allemaal leren!’’

Marjorie Scholten – Loopbaanadviseur en e-coach

Marjorie Scholten is loopbaanadviseur en e-coach bij KonnecteD. Mensen kunnen bij haar terecht voor loopbaanvragen. Ze werkt met verschillende methodieken waarmee zij iedereen met vraagstukken over werk en loopbaan kan voorzien van begeleiding op maat.

‘’De meeste gesprekken begin ik met de vraag: wat wil jij? Ik doe onderzoek naar waar iemand staat in het leven en wat diegene nog graag wil leren/ ontwikkelen. De methode die ik vaak gebruik is de loopbaan APK. Deze APK bestaat uit opdrachten die antwoord geven op de volgende vragen: Wie ben je? Wat wil je? Wat kan je? Mensen gaan zelf aan de slag met gerichte opdrachten. Tijdens een vervolggesprek bespreken we ze. Zo wordt er stap voor stap gewerkt aan een persoonsprofiel en een zoekprofiel voor (nieuwe) mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Mensen komen vaak in een lastige periode van hun leven bij mij. Ik vind het belangrijk om met aandacht te luisteren naar het verhaal en af te stemmen op de persoon. Voor mij gaat het over mensen weer bewust maken van eigen kwaliteiten. Coachen op het kunnen en durven nemen van eigen regie. Als mensen in beweging komen, keuzes gaan maken en overgaan naar het uitproberen en doen, is een traject voor mij geslaagd.

Een tijdje terug heb ik een kandidaat begeleid die zijn baan was kwijtgeraakt. Door het maken van opdrachten heeft hij inzicht gekregen in wat voor hem nu echt belangrijk was. Hij heeft goed naar zichzelf gekeken en kwam erachter dat hij iets in de zorg wilde. We zijn gelijk met zijn cv aan de slag gegaan. Hij schreef zich in bij verschillende bureaus voor vrijwilligerswerk. Al snel werd hij gebeld door een werkgever, hij mocht op gesprek komen! Maar hoe voer je nou een sollicitatiegesprek? Ik heb hem hierbij geholpen. Na een goed gesprek is hij aangenomen. Niet voor vrijwilligerswerk maar voor een betaalde baan! Dat is toch fantastisch! ‘’