Nieuws

25 augustus 2020

Bethje; het vaste gezicht in ons bedrijfsrestaurant

Al ruim 8 jaar is Bethje het vaste gezicht binnen de horeca van KonnecteD. Samen met haar collega’s is ze verantwoordelijk voor een dagelijkse lunch voor zo’n 100 medewerkers. Het restaurant werd een paar jaar geleden volledig verbouwd, en de werkleerroute horeca draait inmiddels volledig.

Bethje: “Ik loop hier al een hele tijd mee. Er is nogal wat veranderd in de loop van de tijd. Maar ik heb het nog altijd super naar mijn zin. Horeca zit in mijn bloed. Al voor dat ik bij KonnecteD terechtkwam werkte ik in de Bistro van de BP en was ik verantwoordelijk voor inkoop. En ook bij de gemeente heb ik een aantal jaren meegedraaid in de horeca. Maar de laatste jaren heb ik wat fysieke belemmeringen, waardoor ik niet meer fulltime aan de slag kan. Al draai ik hier gelukkig nog steeds 30 uur in de week.”

Een paar weken geleden besloot de werkleider Horeca om Bethje in te zetten bij Metos. Haar collega kreeg daar een contract, maar omdat er veel moest worden opgezet, sprong Bethje in om haar te helpen. Bethje: “Dat vond ik meteen super. Het is niet alleen een fijne collega, maar het is ook leuk om eens uit je normale omgeving te zijn. Even sfeer proeven bij een andere organisatie. Die variatie is mooi. Het was wel topsport hoor, die eerste weken. Het restaurant moest nog worden opgezet en je moet een andere keuken natuurlijk helemaal opnieuw ontdekken. Gelukkig hebben we beiden veel horeca ervaring en we hebben vooral veel plezier. Het zal even wennen zijn om dat weer los te laten.”

Over een paar jaar hoopt Bethje nog steeds op haar plek te zitten. “Het werken met leerlingen is niet altijd even makkelijk, maar ik zou niet anders willen. Ik voel me thuis bij KonnecteD.”