Nieuws

3 mei 2021

Bert Reijlink maakt Landgoed Boxbergen nóg mooier

Sinds september vorig jaar helpt Bert Reijlink in het groenonderhoud van landgoed Boxbergen. Bert: “Ik snoei het groen, maai het gras, spuit hekken af en mest af en toe de wei uit . Dat laatste vind ik maar een vies klusje, maar het hoort er ook bij. Er is hier genoeg te doen.”

Martijn van der Heijden, aanspreekpunt van Bert op het landgoed: “Bert is echt van toegevoegde waarde hier. We hebben niet de tijd om alles zelf op te pakken en zijn ook niet altijd in de gelegenheid om alles te begeleiden. Elk seizoen is weer anders, dus een vast takenpakket hebben we niet. Daarom is het prettig dat Bert werk ziet liggen en zelfstandig is. Dat was reden genoeg om hem een contract aan te bieden voor een half jaar. Hij pakt dingen gewoon goed op.”

 

Tekst gaat verder onder de foto’s

Begeleiding

Twee keer per week krijgt Bert thuishulp van JP van de Bent. Zij komt samen met Ans, de vriendin van Bert, ook even kijken op zijn werkplek. Jolanda: “Bert vertelt thuis de mooiste verhalen over zijn werkdag. Hij is echt laaiend enthousiast en heeft het enorm naar zijn zin.” Ook zijn jobcoach Judith Brouwer ziet Bert opbloeien. Bert komt echt van ver. In het begin kwam ik een paar keer per week bij hem kijken, maar al snel kon ik daar meer tijd tussen laten zitten. Ik ben enorm trots op zijn doorzettingsvermogen en moed om weer nieuwe dingen op te pakken.”