Werkleerroute horeca bleek voor Inge schot in de roos
“Eindelijk kan ik hardop zeggen: Ik ben trots op mijzelf!” – Inge
Met niets, helemaal niks, kwam Inge terug uit Frankrijk. Alles moest zij weer opbouwen. Ze kreeg een woning toegewezen in Deventer. Daar was Inge heel erg blij mee. Maar nóg blijer werd ze van handvatten die zij aangereikt kreeg om mentaal weer sterker te worden. Inge greep ze met beide handen aan. De loopbaan van Inge was op z’n zachtst gezegd afwisselend. Ze vertelt graag hoe zij van kookdemonstratrice naar horecamedewerker bij Van der Valk ging.
Inge: “Nu zo’n vijf jaar geleden kwam ik weer terug in Nederland. Ik heb destijds gesolliciteerd bij de Jumbo als kookdemonstratrice. Dat vond ik leuk werk. Ik leefde op van het contact met de klanten. Maar toen kwam corona en was het afgelopen. Die periode hielp bepaald niet voor mentaal herstel na een zware privé-tijd. Ik kreeg hulp, schreef elke dag drie positieve ervaringen op. Ik kon blij zijn bij het zien van een spelend hondje, een vrolijk kind of een mooie bloem. Mijn mindset is gericht op het positieve. Ik kwam verder. Ik had gehoord van een leuke functie bij Circulus in de keuken. Ik mocht er beginnen en heb er drie mooie jaren gehad, waarin ik veel heb geleerd.”
Versnelde route
Na het werk in de keuken bij Circulus kreeg Inge de kans om de werkleerroute horeca te doorlopen bij KonnecteD. Werkcoach Hatice Gezginci over die tijd: “Al heel snel hadden we door dat Inge echt een topper is. Zij komt altijd haar afspraken na, is op tijd, werkt netjes en is heel flexibel. Normaal gesproken duurt de werk- leerroute horeca zo’n 3 maanden. Maar Inge was er eerder klaar voor om buiten KonnecteD aan de slag te gaan. En daar ging ze, op gesprek bij Van der Valk in Apeldoorn. Ik verwachtte niet anders dan dat Inge werd aangenomen. Zij mocht er inderdaad komen werken voor 24 uur in de week.”