“Mijn eigen Mexicaanse recept stond op het menu bij KonnecteD… Ik had weer zelfvertrouwen!”
Yokal noemt zichzelf ‘de rechterhand van de kok’ bij Freshman in de bibliotheek in Deventer. Yokal bereidt dressings, bedient de oven, houdt de voorraad in de gaten en doet nog veel meer. Hij werkt hier nu een paar maanden en voelt zich als een vis in het water. Hij vertelt graag over hoe hij hier terecht kwam.
“Ik heb veel geleerd bij de ‘Techniekfabriek’ van Het Goed, waar ik een aantal jaar geleden begonnen ben met werken. Daarvandaan maakte ik de overstap naar de keuken. We maakten met elkaar eten voor verzorgingshuizen en voor de mensen van Circulus. Ik merkte al snel dat ik het werk in de keuken erg leuk vind. Na een poos gaf ik aan dat ik klaar was voor een volgende stap!”
Werkleerroute horeca
Het werd de werkleerroute horeca bij KonnecteD. Yokal kwam onder de hoede van Eric Philippo, praktijkbegeleider in het bedrijfsrestaurant van KonnecteD. En hij maakte kennis met werkcoach Hatice Gezginci. Hij weet nog goed hoe zijn kennismakingsgesprek verliep. “Hatice vroeg mij of ik iets over mijzelf wilde vertellen. Ik begon te vertellen dat ik in Nicaragua geboren ben en vertelde honderduit over mijn babytijd… totdat Hatice duidelijk maakte dat zij het vooral over mijn werkverleden wilde hebben. Toen realiseerde ik me dat het vanaf nu zakelijker zou worden én professioneler. Nu is het ‘voor het echie’.”
Tekst gaat door onder de foto’s